Uitnodiging deelname Turfrace Drachten – Ljouwert Kulturele Haadstêd 2018

Daar sluiten wij ons als ‘Stichting Turfrace Smallingerland’ graag bij aan ! Daarom organiseren wij op 25 en 26 mei 2018 een speciale editie van de turfrace naar Drachten en van Drachten naar Leeuwarden.

 

Waarom een turfrace?

Als ‘Stichting Turfrace  Smallingerland’ hebben we de organisatie in handen. Deze stichting hebben we opgericht omdat we een authentieke race met skûtsjes en kleinere platbodems door Fryslân op touw wilden zetten. We doen dit in nauwe samenwerking met de dorpen aan de route.

 

Voor wie?

Er zijn dit keer twee klassen, te weten: skûtsjes boven de 15 meter en skûtsjes, snikken en pramen onder de 15 meter.  De prijs voor de eerste plaats in de grote klasse is over twee wedstrijden gerekend en bedraagt € 250,00 plus de wisselprijs ‘De Gouden Loefbiter’. De eerste prijs in de kleine klasse is een geld bedrag van € 250,00 plus de wisselprijs ‘De Gouden Bolder’!

 

Inschrijven

U hoeft geen inschrijfgeld te betalen! Elk deelnemend schip krijgt € 250,00 startgeld. Tevens krijgt u voor de wedstrijddag op zaterdag eten en drinken mee aan boord! Wilt u meedoen aan dit eenmalige bijzondere gebeuren? Schrijft u zich dan snel in, zodat wij als organisatie hierop kunnen anticiperen. Download hier het aanmeldingsformulier. Wij verzoeken u alle gegevens in te vullen en het deelnameformulier door te mailen naar info@turfracesmallingerland.nl