HET PROGRAMMA VAN ROTTEVALLE

DE EERSTE SKÛTSJES WORDEN VANAF ELF UUR IN EEN FEESTELIJK ROTTEVALLE VERWACHT.

Hier is een kermisachtige braderie georganiseerd met een Kop van Jut. Na het afmeren moet de schipper of een bemanningslid van elk skûtsje de bel laten klinken van de Kop van Jut, waarna hij terug kan varen naar Opeinde.

Op de hoek van de jachthaven waar de sk0tsjes draaien, staat een feesttent. Hier treedt van half twaalf tot twaalf uur Visvrouwenkoor ’de VoortVarendeVrouwen’ . Daarna speelt brassband ‘De Bazuin’. Van 13.00 – 13.30 uur treedt Shantykoor ‘De Piipegaeltsjesjongers’ op (een ‘pipegaal’ is een oude houten kruiwagen met een piepend wiel). Tot slot volgt nog een optreden van muziekvereniging ‘Polyphonia’ van kjwart over een tot kwart voor twee. Dan zullen de meeste skûtsjes wel aangekomen en gekeerd zijn.

Op de haven zelf is er ook muziek. Gjalt de Jong geeft als oud -Rottevalster en verslaggever van het skûtsjesilen voor Omrop Fryslân walcommentaar. Op de Haven en de Havenwei is vanaf tien uur een braderie/vrijmarkt, met een maritieme kofferbakverkoop, een kop van jut en een springkussen. Verder worden er palinkjes gerookt en vertoont een touwslager zijn kunsten.